playstore    appstore
  • Header-actie
  • image001-h1-klein
  • Header-sponsoren
  • Header-sas
  • Header-loes
  • Header-kim
  • Header-anouk
  • Header-wim-marcel
  • Header5

Welkom bij Clamdycke

Welkom bij de site van Volleybalvereniging Clam Dycke. Wij zijn ontstaan uit de fusie van Volleybalvereniging VCA (Assendelft) en Krovo (Krommenie). Kijk rond en laat weten als je tips of suggesties hebt.

Nieuws van de Jeugd TC: indeling 2e seizoenshelft

op .

De afgelopen weken is de Jeugd TC, samen met trainers, coaches en ook beide jeugdcommissies heel druk geweest met het indelen van alle jeugdteams voor de 2e helft van het lopende seizoen 2018 - 2019. Deze indelingen en trainingstijden zijn naar iedereen gemaild.

Hierbij de uitleg hoe de TC van Clam Dycke hierbij te werk gaat. Sinds een aantal jaar voert Clam Dycke een selectiebeleid. Dit beleid is voortgekomen uit de wens zich als vereniging meer prestatiegericht te ontwikkelen en kinderen naar een hoger volleybalniveau te brengen.

Enkele uitgangspunten bij dit selectiebeleid:

1) Ontwikkeling van de individuele speelster / speler staat voorop;
2) We streven naar een 'eerste team' voor elke jeugd categorie;
3) In deze 'selectie-teams' spelen de beste spelers / speelsters voor desbetreffende leeftijdscategorie;
4) Opvolgende teams worden eveneens naar sterkte ingedeeld, waarbij bij lagere teams andere factoren zoals leeftijdmatch belangrijker worden bij het indelen dan puur volleybaltechnische kwaliteiten;
5) Talenten krijgen de kans door te stromen naar een hoger niveau, welke het beste aansluit bij hun ontwikkeling;
6) Talenten uit eerste teams, maar ook vanuit de lagere teams krijgen de kans in te vallen in hogere teams;
7) Spelers kunnen van team wisselen, van een lager naar een hoger team, omgekeerd kan uiteraard ook plaatsvinden;

Hoe doen we dat bij Clam Dycke?

We hebben een Technische Commissie Jeugd. De TC probeert de volleybal ontwikkeling van alle spelers / speelsters te bevorderen, ieder op zijn / haar niveau.
Daartoe krijgen inmiddels alle ABC-jeugdleden de mogelijkheid aangeboden, 2x per week te trainen. Je zou mijn rol het beste kunnen omschrijven als Coördinator Technische Commissie Jeugd. Ik probeer, samen met alle betrokkenen, de uitvoering van zowel het technisch -als het selectiebeleid te waarborgen. Naast de diverse trainers, hebben we in de persoon van Desi van Waaijen een 'hoofdtrainer', die, o.a. de trainers begeleid tijdens de trainingen. Hij legt uit hoe bepaalde
vaardigheden goed kunnen worden aangeleerd, welke oefeningen daartoe ondersteunend zijn, etc. Daarnaast bekijkt hij samen met de trainers of bepaalde kinderen mogelijk meer uitdaging kunnen krijgen (talentherkenning). Indien hier sprake van is, wordt in overleg gekeken welke trainingsgroep dan het beste aansluit. Uiteraard wordt deze mogelijkheid eerst besproken met desbetreffende spelers / speelsters.

Lastige keuzes

Vasthouden aan genoemd beleid betekent soms ook het maken van lastige keuzes. Soms zullen speelsters / spelers worden teleurgesteld. Dat is vervelend & begrijpelijk. Echter, het is een onderdeel van het (selectie-)beleid dat Clam Dycke voert. We rekenen daarom op jullie begrip dat deze keuzes, soms vervelend, wel gemaakt worden.

De Jeugd TC wenst iedereen fantastische feestdagen & een heel gelukkig, maar bovenal, een Sportief 2019 toe!!!
Sportieve groet,Dennis Keasberry

Alle rechten voorbehouden Clamdycke - webdesign VDW Design Wormer