playstore    appstore
  • Header-actie
  • image001-h1-klein
  • Header-sponsoren
  • Header-sas
  • Header-loes
  • Header-kim
  • Header-anouk
  • Header-wim-marcel
  • Header5

Welkom bij Clamdycke

Welkom bij de site van Volleybalvereniging Clam Dycke. Wij zijn ontstaan uit de fusie van Volleybalvereniging VCA (Assendelft) en Krovo (Krommenie). Kijk rond en laat weten als je tips of suggesties hebt.

Selecties MA-U18 en MC-U13 op NJOK's!

op .

MC U13 naar NOJK in Den Haag: alleen acht meiden
Een selectie van acht meiden onder 13 namen deel aan dit Nederlands Open Jeugd Kampioenschap (de voorrondes). Kunnen we in reguliere competities ‘smokkelen’ met jongens in de MC, bij het NOJK zijn het jongens- en meidentoernooi strikt gescheiden. Mag ik u, in willekeurige volgorde, voorstellen de Clam Dycke Meisjes C Afvaardiging: Lieke (MC2), Laura (MB1), Zoë (MB2), Floor, Kiki, Mila, Yara & Loïs (allen MC1). Deze 8 meiden moesten het gaan doen. Speciaal voor dit NOJK vonden we Desi bereid te coachen. We wisten dat het heel pittig zou worden en dat we niet moesten verwachten dat wij hier wel ff een paar potjes zouden winnen. We vertrokken met realistische verwachtingen naar Den Haag.

Pasjes Paniek
Al om 7:45 uur (dank je Yvonne!) stonden we klaar om gezamenlijk naar Den Haag te rijden. Dit ging toch al snel anders, Desi kwam erachter dat hij de spelerspas van Zoë was vergeten en moest dus weer eerst langs huis, ik had hetzelfde met de pas van mijn Zoë, die zij nodig zou hebben voor haar NOJK met de Zaanstad B-meiden! Zij reed echter mee met Roy, de vader van Lieke, die inmiddels ook al onderweg was... Uiteindelijk werd dit een geheimzinnige ontmoeting bij het station van Wormerveer waar de pas werd overgedragen. Het zal aan de naam liggen...

Wedstrijden
- OKV71: na een goede warming-up begonnen we tegen OKV71 uit Harmelen. Vanaf de start was het goed te merken dat we met Laura en Zoë behoorlijke versterkingen in huis hadden gehaald, Laura als alleskunner en met Zoë erbij hadden we nu ook (eindelijk..) lengte erbij! Aan de andere kant was het OKV71 die duidelijk moesten wennen aan de hele entourage. Hoewel wij aan het begin lekker mee konden komen, moesten we de winst in beide sets toch aan OKV71 laten.
- Dinto: de 2e wedstrijd mochten we tegen een bekende uit de competitie, Dinto. Het was goed te zien dat Dinto verder is met hun jeugdopleiding, getuige hun 1 – 5 opstelling. We hebben als leeuwinnen gevochten, maar konden het niet bolwerken tegen deze geoliede machine, die ons op alle punten aftroefden...
- Limes: hét te kloppen team uit onze poule. Zij hadden een troef in handen waar elk team jaloers op was. Deze wolkenkrabber van een meid maakte behoorlijk veel indruk op onze meiden. Gelukkig voor ons was zij deze wedstrijd niet zo op dreef. Ze sloeg ze nu veel uit en miste in de blokkering. Hun coach was wel in vorm. Als er een prijs was voor “meest meelevende coach”, dan had hij hem, al dansend & springend, gekregen. Wat een beleving had die man zeg... Met mooie punten, afgewisseld met slordige foutjes, konden wij het Limes toch niet echt moeilijk maken.
- Zaanstad: laatste wedstrijd was tegen een andere bekende, de Zaanstad meiden C. Een echte Derby dus! Het was een lange dag was geweest en het beste was helaas vanaf. Dit was bij Zaanstad niet het geval, voor hen stond een plek in de kruisfinale op het spel. Dit was in de wedstrijd goed terug te zien. Wij hadden veel moeite met de servicedruk van Zaanstad. Ondanks dat we hier en daar best hele mooie punten hebben gescoord, vooral de korte balletjes over het net deden het goed, moesten we de winst aan Zaanstad laten...

Mooie ervaring rijker
We hebben geen hoge ogen mogen gooien op dit NOJK, maar we hebben wel gezien waar we naartoe kunnen groeien als we ons beter gaan voorbereiden op een dergelijk toernooi. Als we in een eerder stadium een team samenstellen en bij elkaar brengen, het team apart trainen & voorbereiden, zodat de meiden elkaar veel beter leren kennen, van elkaar weten wat elkaars sterke en minder sterke punten zijn, dan is dat al een hele verbetering. Ik had het niveau hoger verwacht maar daar ben ik na 5 Januari anders over gaan denken, volgende keer zijn we beter. Het is goed dat we hebben meegedaan, voor de meiden een hele mooie ervaring en ook voor de club mooie reclame!

Support
Ten slotte, in zo’n stukje over de prestaties van onze meiden mogen de supporters niet ontbreken. Het is wat hoor, zo’n hele dag je dochter, zus(je) aan (moeten) moedigen vanaf een betonnen, kille tribune. Dat is een hele prestatie, tuurlijk uit liefde gedaan, maar ga daar maar eens aan staan. Letterlijk uren moesten zij soms nutteloos wachten op de volgende wedstrijd. En was daar weer een wedstrijd, dan gelijk weer scherp, voluit aanmoedigen. Alle supporters, namens alle meiden en de voltallige begeleiding, enorm bedankt dat jullie er waren. De meiden hebben het enorm op prijs gesteld.

Op naar het volgende NOJK!!
Dennis

Selectie MA-U18 naar NOJK in Julianadorp
Begeleid door 5 enthousiaste ouders gaan we richting de kop van Noord Holland om daar voor het eerst in de historie van Clam Dycke mee te doen aan de Nederlandse Open Jeugd Kampioenschappen voor MA teams. Meedoen voor de prijzen? Dat zou een lastige opgave worden, maar vooral de gelegenheid om een keer mee te doen op het allerhoogste volleybalniveau is een “kadootje”.
Het team bestaat uit Kim, Tugce, Meike, Eda, Tara, Kaya, Bente en Britt; gelegenheidscoach Sietse, verzorgster Annemieke, tel-ster Anita en supporters Naci en Bouwewijn. Jammer genoeg moeten Louen en Marit zich geblesseerd afmelden. Louen is echter wel mee en draagt meer dan een steentje bij in de coaching van de meiden.

Pittig
Jaaaaaaa….. heel pittig! Teams uit de Hoofdklasse en Topklasse….. ga er maar aan staan, als je zelf nooit hoger gespeeld hebt dan 1e klasse. Maar we gaan deze uitdaging niet uit de weg!

OPM Heerenveen
De eerste wedstrijd begint; 2 scheidsrechters? Ja 2 scheidsrechters! Het wordt nu serieus. En trainer Theo op de tribune! Het eerste punt is voor Clam Dycke. Zit er een verrassing in? De eerste helft van de set loopt redelijk gelijk op. Zou t kunnen? Helaas pakt Heerenveen door; onze meiden krijgen moeite met de service druk van de tegenstander. Maar, 25-13 en 25-13 is niet slecht tegen een team dat een maatje te groot is. Vooral in de 2e set werd er echt geknokt en verdedigd, maar het was net niet voldoende.

VC Sneek
Dit team is in alles beter dan onze meiden. Een van de grote favorieten vandaag en een team dat ook hoog zal eindigen in de finales. Ondanks dat we weer goed starten en zelfs 7-5 voor staan, is de kwaliteit van de Friezinnen zichtbaar en pakken ze de sets met 25-11 en 25-7. Jammer, maar snel opladen voor de wedstrijd tegen…

Compaen
Het team dat vooraf samen met Sneek, de grote favoriet is. De meiden spelen als een geoliede machine; vooral op de snelle middenaanval krijgen onze blokkeerders geen vat. Daarnaast serveren ze ontzettend moeilijk, waardoor onze aanval niet uit de verf komt. Uiteindelijk pakken we toch nog de nodige leuke punten mee; 25-7 en 25-11.

Simokos
Naar de laatste wedstrijd wordt uitgekeken. Van dit team zouden we wel een setje kunnen pakken! Maar dit werd een uitdaging… want 1 speelster van Simokos serveert zo goed en zo slim dat we niet verder komen dan 25-7. In de tweede set gaat het beter en sluiten we af met 25-13 (voor Simokos).

Mooie ervaring rijker
En zo is dat! De onderlinge sfeer was prima en dan is het niet erg dat je verliest. Je wordt op waarde geklopt, zoals het zo mooi heet. Het is sowieso leerzaam geweest; het spelletje wordt sneller, harder en slimmer gespeeld. Sommige meiden van Sneek en Compaen zijn geselecteerd voor het Nederlands jeugdteam; dat is andere koek dan tegenstanders uit de 1e klasse. Het was voor de meeste meiden de laatste kans op een NOJK; die ervaring kan niemand je meer afnemen!!

Iedereen (speelsters, begeleiding, supporters) bedankt voor jullie inzet en support.
Groet, Sietse

Alle rechten voorbehouden Clamdycke - webdesign VDW Design Wormer